Ik ben Miranda, woonachtig in Baarle-Hertog, samenwonend en mama van 2 kinderen. Ik werk al meer dan 20 jaar in de kinderopvang.
De laatste jaren merk ik bij veel ouders dat de behoefte aan informatie over het slapen van hun kindje groter wordt. Veel twijfel, problemen, vragen.. Hoe doe ik het best, ze zeggen dit, ze zeggen dat. Als ouders probeer je dan maar wat want je wilt het beste voor je kindje. En om de slaap weer terug op orde te krijgen.
Als ik van de slaapproblemen hoorde, werd mijn interesse steeds weer opnieuw aangewakkerd. Ik wilde niets liever dan deze ouders voorzien van tips zodat zij en hun kind(eren) die rust weer terug konden vinden. Door mijn ervaring in de kinderopvang en als mama weet ik al heel wat over slapen maar toch had ik het gevoel de ouders niet te kunnen geven om ze voldoende te helpen en echt een verandering teweeg te brengen.
Zo kwam ik terecht bij de opleiding tot ‘Droomritmecoach’ en heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden.
Het proces van contact met een gezin en een intake tot aan een volledig slaapplan geeft mij enorm veel voldoening. Hoe fijn en mooi is het om tijdens het proces al verbetering waar te nemen en de ouders zijn blij en dankbaar dat het slapen beter lukt.
Als ouder krijg je van mij voldoende informatie mee om aan de slag te gaan en om te begrijpen hoe het slapen van jouw kindje werkt. Want het kan écht! Ook jouw kleintje heeft die slaapradartjes in zich om de weg naar dromenland te kunnen vinden.
De ‘mollendagen’ maken je moe. Opstaan terwijl het nog donker is, nog werken terwijl het donker wordt. De lichturen die nog over zijn, bestaan dan ook nog uit grauwe grijzigheid. Niet voor niets is kerst ooit ‘uitgevonden’: het vieren van de laatste dag ‘donker’ en het uitnodigen van de start van de dagen met weer meer licht. Lichtjesfeest.
Veel mensen krijgen ergens in november-december last van ’the blues’. De fijne zomer ligt achter ons, het duurt nog wel even eer die maanden weer voor de deur staan. Pak daar nog de typische seizoensdrukte bij en voila: menigeen is móe!
Juist ouders nog een beetje meer. Dat is niet zo gek, want de luxe van ‘alles in je eigen tempo doen’ of rustige weekeinden is er amper. Net als in je eigen ritme slapen, want als jij nu toevallig wat meer slaap nodig hebt, zal je kleintje er niet langer om in bed blijven
liggen.
Daarom dit boekje: want wat is een fijner cadeautje dan wat meer rust? Vanuit rust ontstaat blijheid, goed in je vel zitten, gezond blijven en een fijne interactie. Precies die dingen die we voor elkaar wensen bij de start van een nieuw jaar, maar waarbij het vaak bij een wens blijft (de ander mag het doen ;-) Ik geef je graag gezondheid en geluk, in ieder geval de beste kansen daarop.
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd:Â Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis.
Van een huilbaby naar de eerste kinderslaap- en onrustdeskundige. Van de enige Nederlandse slaapmethode zónder huilen naar de eerste (hbo) opleiding kinderslaapcoach. Om te zijn wie je nodig had zodat je verhaal nooit die van een ander wordt, dat is Droomritme. Het ging niet over een nacht ijs. Wel met veel passie en daadkracht.
2004 De geboorte van mijn oudste dochter en het prille begin van Droomritme. Ze huilde veel een vaak, er was geen antwoord en wel een nood. De eerste research (in boeken, via onderzoeken en via gesprekken met zorgprofessionals) begon.
2007 De geboorte van mijn tweede dochter, de geschiedenis herhaalde zich, ware het niet dat ik ervaring én kennis had. Het werden drie maanden onrust in plaats van een jaar. Het maakte me daadkrachtig om mijn verhaal nooit die van een ander te laten zijn. Want dat liet deze ervaring mij zien: er was niets veranderd en had zo weer kunnen gebeuren.
2009 Baby in een ritme verschijnt, de voorloper van Baby in een Droomritme waarin de basis van Droomritme als een gebruiksaanwijzing staat beschreven. Het boek was een instant hit. Met de opleidingen die ik in de voorgaande jaren had gevolgd werd ik de eerste Nederlandse kinderslaap- en onrustdeskundige. Ondertussen leerde ik door en werkte ik met ouders en zorgverleners aan het funderen en uitbouwen van de methode, die ik later dat jaar meteen kon uitproberen op mijn derde dochter. Zij was slechts drie weken onrustig.
2011 Baby Reflux verschijnt, het boek waarin ik alle facetten van onrust beschrijf die later de basis zouden vormen voor de fysieke factoren van de Droomritme Methode.
2012 Baby in een Droomritme wordt geboren, de methode staat. Als slaapdeskundige help ik (dankbaar) ontelbare gezinnen aan slaap. Juist deze input uit de praktijk brengt fijne gesprekken en puntjes op de i, waarmee ik in de volgende jaren aan de slag ga.
2014 Mijn zoontje wordt geboren, de ervaring hoe het is om geen onrustige baby te hebben doet me inzien dat hechting, responsiviteit, slaap vormen en meer voor ieder kind heerlijk is. Het boek Blije baby verschijnt en de methode wordt uitgebouwd.
2017 Baby reflux en andere onruststokers verschijnt en vormt de ‘fysieke factor’ van de methode. De jaren hiervoor is veel research gedaan en zijn gesprekken gevoerd om in kaart te brengen welke onruststokers er zijn, hoe ze elkaar beïnvloeden en hoe dit doorwerkt op slaap. De methode krijgt zijn gedegenheid en verdieping.
2018 Het werk is gedaan en vertaald naar de nieuwe editie van Baby in een droomritme. Ik pak meteen door om de methode en analyse te vertalen naar praktische stappen, geen sinecure. Het is puzzelen tot Slaapconsult, het werkboek van Droomritme, verschijnt aan het einde van dit jaar.
2019 Start Opleiding Droomritmecoach, de opleiding voor kinderslaapcoaches waar een grote vraag naar is. De eerste groep start terwijl de opleiding nog verder vorm mag krijgen, de professionals in de eerste groep vullen aan en maken dat het lesmateriaal praktisch en compleet is.
2020 Start eerste ‘Pro’ groepen: professionals worden opgeleid conform Droomritme, zodat ziekenhuizen, kinderopvang, kraam en zo verder Droomritme intern gaat toepassen.
2021 CRKBO registratie voor de opleiding, waarmee Droomritme een (verkort hbo) onderwijsinstelling wordt.
2022 Droomritme is een team, van gedegen experts en docenten. De opleiding start met mentoren, intensieve begeleiding en ‘serieus onderwijs’. Het lesmateriaal meer dan compleet. +150 coaches zijn actief en het wordt tijd voor de volgende stap. We groeien uit ons jasje!
2023 Nieuw platform voor Droomritme: het eerste webplatform ter wereld waarin alles kind en slaap is gebundeld: deze website, die zoveel meer is dan een verzameling webpagina’s maar ons kloppende hart is (aan de ‘achterkant’) en een schat aan kwalitatieve informatie is voor de zoekende ouder. Van Baby in een Droomritme zijn inmiddels 55.000 exemplaren verkocht, alle bibliotheken hebben het boek, dat ook in braille verscheen.
Be who you needed, dat is waar het allemaal mee begon en waar alles nog steeds om draait
Stephanie Molenaar is slaap- en onrustdeskundige (alle leeftijden), auteur, kinderfluisteraar, darm-, natuurvoeding-, aroma- en breintherapeut, bedrijfskundige en mama van vier. Ze is vaste deskundige bij diverse media en founder van Droomritme. Stephanie schreef diverse bestsellers over slapen en onrust. Ze helpt jaarlijks honderden ouders en leidt slaapcoaches en professionals op om jonge kinderen op liefdevolle wijze te leren slapen via de opleidingen Droomritmecoach®. Ze schreef 11 boeken, diverse opleidingen en gidsen. Meer informatie + bibliografie: Stephaniemolenaar.nlÂ
Stephanie:
“Baby in een ritme, mijn derde boek, legde de basis voor een liefdevolle slaapmethode. Samen met ouders en zorgverleners ontwikkelde ik dit door tot wat nu Droomritme is: een bestselling boek (21e druk / 60.000 boeken verkocht), een responsieve Nederlandse slaapmethode, een verkort-hbo opleiding tot slaapcoach 0-4 jaar en zóveel meer. Droomritme is inmiddels volwassen, waardoor ik mij verder ben gaan specialiseren in het brein, biohacking, chronotherapie en patronen én mijn eigen stoute droom ben gaan volgen om naast educatief, management en non-fictie de fictie te omarmen met mijn roman Het Patroon (2023).
Over mij, wie ben ik? Ik ben de moeder die drie refluxbaby’s heeft overleefd en na de eerste keer besloot de boodschap op te pakken en er wat mee te doen. Zodat mijn dochtertjes’ tranen andere traantjes konden voorkomen. Be who you needed, zijn wie je nodig had.”
Stephanie Molenaar is officieel geregistreerd bij onderstaande organisaties als Slaapdeskundige.
International Association of Professional Sleepconsultants (APSC): een internationale associatie die de hoogste standaarden voor professionele slaapdeskundigen promoot, waarbij leden aan de standaarden van professionaliteit, excellence en ethiek voldoen en hierop via persoonlijke selectie worden getoetst. De APSC staat ook voor internationale samenwerking.
Institute of Pediatric Sleep & Parenting is een geregistreerde opleider voor slaapspecialisten, met focus op het jonge kind en ouderschap.
Society of Behavioural Sleep Medicine is een interdisciplinaire organisatie met als doel het bevorderen van een wetenschappelijke benadering in de studie naar gedragsmatige, psychologische en fysiologische dimensies van slaap en slaapstoornissen en de toepassing van methodiek om mensen wereldwijd te helpen
Complementary Medical Association (CMA): internationaal erkende ‘elite force’ in professionele, ethische en complementaire gezondheidszorg voor/door doctoren en professionals.
Honours Distinction Centre of Excellence, Sleep
Honours Distinction Centre of Excellence, Sleep
Continued Professional Development (CPD)
Zet per regel een achtergrond coach neer s.v.p.
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd: Directe toegang na bestelling.
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd:Â Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis.
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd: Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd: Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
De levering van onze boeken wordt verzorgd door Vrije Uitgevers B.V. Je bestelt bij hen het boek en zij zijn verantwoordelijk voor de levering en klantenservice. Levertijd: Direct downloaden na bestelling.
Droomritmecoaches hebben de opleiding Droomritmecoach® gevolgd (verkort hbo | crkbo geregistreerd) en voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen via jaarlijkse hercertificatie. Conform de Droomritme Methodiek zoeken ze altijd naar een passende en persoonlijke aanpak.
Kwaliteit
Iedere coach is anders: qua personal touch maar ook qua achtergrond. Zo ga je niet van het kastje naar de muur en wordt er echt holistisch gekeken. Kijk dus goed wie het beste bij je situatie past!
Stephanie Molenaar is slaap- en onrustdeskundige (alle leeftijden), auteur (11 boeken), kinderfluisteraar, darm-, natuurvoeding-, aroma- en breintherapeut, bedrijfskundige en mama van vier. Ze is vaste deskundige bij diverse media en founder van Droomritme. Stephanie schreef diverse bestsellers over slapen en onrust. Ze helpt jaarlijks honderden ouders en leidt slaapcoaches en professionals op om jonge kinderen op liefdevolle wijze te leren slapen via de opleidingen Droomritmecoach®.
Over mij, wie ben ik? Ik ben de moeder die drie refluxbaby’s heeft overleefd en na de eerste keer besloot de boodschap op te pakken en er wat mee te doen. Zodat mijn verhaal nooit die van een ander zou worden: Be who you needed, zijn wie je nodig had. In 2007 werd ik de eerste Nederlandse kinderslaapcoach en slaap- en onrustdeskundige, maar mijn neus bleef in de boeken omdat slaap zoveel behelst. Dit alles wilde ik in één methodiek gieten, die beter aansloot bij mijn gevoel en deze tijd, waarbij holistisch wordt gekeken en slaap responsief wordt gevormd. Baby in een droomritme verscheen in 2009 en bleek een antwoord te zijn: anno 2023 zijn meer dan 55.000 exemplaren verkocht en komt druk 22 eraan (gereviseerd). De behoefte was groot, maar de wens ook: er werd in de tussenliggende jaren steeds meer aan mijn mouw getrokken om van Droomritme een opleiding te maken, zodat anderen konden zijn wie ze nodig hadden, zodat verschillende professionals ermee konden werken en omdat de vraag zo groot werd dat er ook echt meer slaapcoaches nodig waren (en zijn) die met gedegenheid en liefde en zonder tranen gezinnen kunnen helpen van slaap geen droom te maken. Inmiddels zijn honderden slaapcoaches opgeleid en is de methode bij ouders, Consultatiebureaus, poliklinieken, zorgmedewerkers et cetera bekend. Het antwoord dat ik destijds zelf zocht bleek het antwoord te zijn voor velen: ouders én zorg.